Ruta de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vés enrere 23. JUSTÍCIA MEDIAMBIENTAL I SEUS SOSTENIBLES

23. JUSTÍCIA MEDIAMBIENTAL I SEUS SOSTENIBLES

L'Administració de Justícia s'ha d'incorporar a la lluita contra l'emergència climàtica de manera urgent i decidida. Incorporant la justícia mediambiental com a element transversal i reduint la seva empremta de carboni. Es garantirà l'accés a la justícia en matèria de medi ambient en el marc estipulat al Conveni d'Aarhus, quant a l'accés a la informació i participació del públic en la presa de decisions.

Les millores tecnològiques i organitzatives que s'implementen en Justícia 2030 facilitaran el treball a distància i el treball deslocalitzat en les seus, la qual cosa portarà una reducció de la mobilitat del personal i la consegüent reducció de l'empremta de carboni. La Directiva 2018/844/UE relativa a eficiència energètica inclou en l'estratègia a llarg termini la renovació dels edificis públics amb l'objectiu de transformar-los en parcs immobiliaris amb alta eficiència energètica i descarbonitzats abans de 2050.

Aquest objectiu implicarà la necessitat de rehabilitar les seus judicials, tenint en compte simultàniament criteris organitzatius i ambientals:

  • Disseny intern de l'edifici per facilitar l'oficina judicial, els MASC i la gestió en general.
  • Rehabilitació de l'embolcall dels edificis per augmentar la seva eficiència energètica i la incorporació d'energies renovables per al seu autoconsum.
  • Millora de la sostenibilitat dels edificis mitjançant la separació de residus en origen, de conformitat amb el que estableixi la nova normativa de residus, consum d'energia, aigua i paper.
  • Relació amb l'agenda urbana mitjançant la instal·lació d'aparcaments per a bicicletes, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics... que permetin al personal i els usuaris l'accés mitjançant mobilitat sostenible.
  • Compensació de l'empremta de carboni generada amb la plantació d'arbres.

Es realitzaran auditories periòdiques de l'empremta de carboni en cada seu per veure l'evolució real del projecte, tant en els seus elements estàtics com en la cultura de l'ús dels edificis.

La rehabilitació es durà a terme de manera simultània. Suposa definir un estàndards per a les seus que contempli les múltiples possibilitats que puguin adaptar-se en funció de la seva realitat. A més, es tindrà en compte el Pla de Contractació Pública Ecològica de l'Administració General de l'Estat (2018-2025).

Tornar a la llista