Ruta de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vés enrere 26. JUSTÍCIA BASADA EN DADES

26. JUSTÍCIA BASADA EN DADES

Les dades són un dels recursos més valuosos en les societats actuals, i tenen un paper fonamental en la manera en què s'administren els serveis públics, fins al punt de situar-se al centre de qualsevol agenda pública amb vocació de transformació.

La incorporació de l'analítica de dades permet comprendre inicialment les necessitats dels ciutadans i la societat, dissenyar les respostes adequades a ells, entregar polítiques i serveis apropiats i avaluar el resultat de la seva execució. En definitiva, l'anàlisi i l'explotació de dades permetrà impulsar la intel·ligència del sector Justícia i, com a resultat, augmentar la capacitat de desenvolupar polítiques i serveis sostenibles a llarg termini, inclusius i fiables.
 
El nou model proporcionarà informació rellevant per a la presa de decisions per a actors molt diversos, impulsant les relacions tant dins com fora del sistema de Justícia, fomentant la col·legiació dels esforços i, en última instància, afavorint el consens.

Al centre del sistema se situarà la ciutadania, com a principal destinatària del Servei Públic de Justícia, amb la finalitat de garantir la transparència. A més, proporcionarà informació rellevant als gestors públics de la Justícia, la qual cosa els permetrà prendre decisions en matèria de planificació, desenvolupament i avaluació de polítiques legislatives adequades, així com en qüestions d'organització i planificació estructural.

D'altra banda, el sistema donarà suport a tots els operadors (jutges, fiscals, LAJs, advocats, procuradors, graduats socials i la resta de persones que treballen en l'Administració de Justícia), oferint una perspectiva interna de la gestió de la Justícia a través d'un sistema d'informació que doni resposta a les seves demandes de manera ràpida i senzilla, a la vegada que permet la simplificació i sistematització del seu treball.

De la mateixa manera, aquest sistema es posarà a disposició de la resta del sector públic, no relacionat directament amb l'àmbit de la Justícia, donat que una millor comprensió de les tendències i implicacions en el sector Justícia els facilitarà prendre decisions en el procés de definició de les seves polítiques públiques en els aspectes que estiguin interrelacionats.

Tornar a la llista