Breadcrumb

Breadcrumb

Asset Publisher

Back 22. DEFENSA DE L'ESTAT DE DRET

22. DEFENSA DE L'ESTAT DE DRET

La Unió Europea està immersa en un canvi que necessita un estat de dret fort a tots els Estats membres.

La qualitat de l'estat de dret i un Servei Públic de Justícia eficient garanteixen els drets i les llibertats, promouen el desenvolupament empresarial, el creixement inclusiu i un clima adequat per a les inversions.

Per a aconseguir-ho, Justícia 2030 contempla una nova arquitectura jurídica per mitjà de tres grans lleis que definiran el marc processal, organitzatiu i digital de la transformació i així coadjuvaran a l'enfortiment de l'estat de dret.

Al seu torn, la majoria dels projectes inclosos en el pla i que aposten per la digitalització, la intel·ligència orientada a la dada o l'expedient judicial electrònic són essencials per a enfortir l'estat de dret i garantir en tot moment la seguretat jurídica digital.

Tot això s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La Unió Europea ha fet una aposta clara per la justícia com a política palanca.

Els fons Next Generation EU tradueixen en projectes una concepció europea d'allò que ha de ser la societat en les pròximes dècades:

  • Com es produirà la transició ecològica i la digitalització. 
  • Com aconseguir que les noves estructures siguen més igualitàries.
  • Com garantir els drets de la ciutadania i la protecció dels més vulnerables.

Espanya reafirma el seu compromís de prendre en consideració els dictàmens dels comités de drets humans i informar-los del seguiment que s'ha donat a les seues recomanacions en el termini indicat.

Per a un millor seguiment d'aquestes recomanacions, el Ministeri de Justícia ha impulsat un protocol marc per al seguiment dels dictàmens emesos pels comités d'experts independents previstos en els tractats sobre drets humans de les Nacions Unides.

Back to list