Ruta de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vés enrere 26. JUSTÍCIA BASADA EN DADES

26. JUSTÍCIA BASADA EN DADES

Les dades són un dels recursos més valuosos en les societats actuals i tenen un paper fonamental en la manera en què s'administren els serveis públics, fins al punt de situar-se en el centre de qualsevol agenda pública amb intenció de transformació.

La incorporació de l'analítica de dades permet comprendre inicialment les necessitats de la ciutadania i la societat, dissenyar les respostes que s'hi adeqüen, proporcionar polítiques i serveis apropiats i avaluar-ne el resultat de l'acompliment. En definitiva, l'anàlisi i l'explotació de dades permetrà impulsar la intel·ligència del sector de la justícia i, per consegüent, augmentar la capacitat de desenvolupar polítiques i serveis sostenibles a llarg termini, inclusius i de confiança.

El nou model proporcionarà informació rellevant per a la presa de decisions per a actors molt diversos, impulsarà les relacions tant dins com fora del sistema de justícia, fomentarà la col·legiació d'esforços i, en última instància, afavorirà el consens.

La ciutadania se situarà en el centre del sistema, com a principal destinatària del Servei Públic de Justícia, a fi de garantir la transparència. A més, proporcionarà informació rellevant als gestors públics de la justícia, la qual cosa els permetrà prendre decisions en matèria de planificació, desenvolupament i avaluació de polítiques legislatives adequades, així com en qüestions d'organització i planificació estructural.

D'altra banda, el sistema donarà suport a tots els operadors (jutges, fiscals, LAJ, advocats, procuradors, graduats socials i la resta de persones que treballen en l'Administració de Justícia) i oferirà una perspectiva interna de la gestió de la justícia a través d'un sistema d'informació que responga a les seues demandes de manera ràpida i senzilla i que permeta la simplificació i sistematització del seu treball.

Així mateix, aquest sistema es posarà a la disposició de la resta del sector públic no relacionat directament amb l'àmbit de la justícia, ja que el fet de tindre una millor comprensió de les tendències i implicacions en el sector de la justícia els facilitarà prendre decisions en el procés de definició de les seues polítiques públiques en aquells aspectes que estiguen interrelacionats.

Tornar a la llista