Ruta de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vés enrere 22. DEFENSA DE L'ESTAT DEL DRET

22. DEFENSA DE L'ESTAT DEL DRET

La Unió Europea està immersa en un canvi que necessita un fort Estat del Dret en tots els estats membre.

La qualitat de l'Estat del Dret i un Servei Públic de Justícia eficient garanteixen els drets i les llibertats, promouen el desenvolupament empresarial, el creixement inclusiu i un clima adequat per a les inversions.

Per aconseguir-ho, Justícia 2030 contempla una nova arquitectura jurídica mitjançant tres grans lleis que definiran el marc processal, organitzatiu i digital de la transformació, coadjuvant l'enfortiment de l'Estat del Dret.

Al seu torn, la majoria de projectes inclosos al Pla i que aposten per la digitalització, la intel·ligència orientada a les dades o l'expedient judicial electrònic són essencials per enfortir l'Estat del Dret, assegurant en tot moment la seguretat jurídica digital.

Tot això al marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La Unió Europea ha fet una clara aposta per la Justícia com a política palanca.

Els fons Next Generation EU tradueixen en projectes una concepció europea de com ha de ser la societat en les dècades vinents.

  • Com es produirà la transició ecològica i la digitalització. 
  • Com fer que les noves estructures siguin més igualitàries.
  • Com assegurar els drets de la ciutadania i la protecció dels més vulnerables.

Espanya referma el seu compromís de tenir en compte els dictàmens dels comitès de drets humans i informar-los del seguiment que es dona a les seves recomanacions en el termini assenyalat.

Per fer un millor seguiment d'aquestes recomanacions, el Ministeri de Justícia ha impulsat un protocol marc per al seguiment dels dictàmens emesos pels comitès d'experts independents previstos als tractats de drets humans de les Nacions Unides.

Tornar a la llista